Monday, April 16, 2007

Jojo en Mathilde leerden de tamega


Het klinkt als een Argentijnse dans, maar neen, de tamega is het gezelschapsspel dat we in onze school zullen ombouwen naar een typische Belgische versie. Natuurlijk moeten we dan wel de spelregels kennen.
Siska, juf in DeVlieger leerde aan Jojo en Mathilde de spelregels. Ja Jojo en Mathilde, nu moeten jullie dus wel het klusje klaren om iedereen in de Vlieger te leren hoe dit spel moet gespeeld worden.

Donderdag komen we opnieuw bijeen. We spraken af om donderdag affiches te maken die we op school kunnen hangen. Bas zorgde voor een bus die we zullen ophangen bij de kleuters. Wat er op de affiches komt, dat tonen we donderdag. Dan nemen we een paar mooie foto's en zullen ze hier publiceren.

De opa van Jonas heeft ook een tamega-schijfje mee naar huis genomen. Opa Jonas zal proberen zo'n schijfje na te maken. Om misschien daarna wel 1000 schijfjes te maken.. (grapje hoor opa..100 is ook genoeg)
Hopelijk heeft Jonas goed zorg gedragen voor het ene schijfje en brengt hij het donderdag weer mee naar school.

Mieke

Suena como un baile Argentino, pero no, Tamega es el juego que nosotros vamos a ajustar naturalmente hacia una version belga, tenemos que aprendar las reglas del juego.

Siska, una profesora de « De Vlieger » enseña las reglas a Jojo y Mathilde.

Si, Jojo y Mathilde, ahora ellos tienen que ensañar a todos en « De Vlieger » como se juega este juego.

Jueves, nosotros vamos a encontrarnos de nuevo. Acordamos de hacer los carteles que podamos en la escuela el mismo jueves.

Bas se preocupa por una caja que colgaremos con los niños.

Lo que hay en los carteles, lo mostraremos el jueves.

Entonces, vamos a ir a tomar algunas fotografias hermosas y las publicaremos.

Vertaling: Marlies Verhelst, 6de jaars De Wingerd

No comments: