Thursday, April 26, 2007

Knippen en tekenen











Vandaag zijn we zelf begonnen met het ontwerpen van tamega-tekeningen. We knipten kleine rondjes uit een blad met precies dezelfde grootte als een tamega-schijfje. Met een passer werken is niet gemakkelijk hé Bas? We moeten in totaal 22 typisch Belgische dingen vinden. Het lijkt simpelder dan het is. Een pakje frieten en een groot glas bier..dat ligt voor de hand. Maar de rest...

















We hebben het atomium. Iedereen kent het wel, en sommige kinderen hebben het al bezocht, maar waar het atomium voor dient en waarom het gebouwd is...

Belgisch witlof, chocolade, een Belgische vlag, kastelen, een kermisattractie, en dan was het heel hard nadenken. Kuifje, die komt uit België. Kuifje tekenen dat gaat nog net.


Hebben we nog autofabrieken? euh...geen idee. Ann kwam een kijkje nemen en Rikke ging mee zoeken met Ann op de computer.. amaai, we hebben wel autofabrieken maar van die automerken hebben we nog nooit gehoord. Die schrappen we dan maar. Als wij ze niet kennen moeten we er ook geen reclame voor maken. Textiel? tja..alle textielfabrieken gaan weg uit België. Hoe komt dat? Hebben we dan nog wel textielfabrieken?


We kwamen op Jacob Van Artevelde die op de Vrijdagsmarkt staat. Rikke kon ons precies uitleggen waarom hij naar Engeland wijst. E5-mode, dat zal wel Belgisch zijn dacht Amber... we maken in elk geval een schijfje voor E5-mode, we kunnen later nog schrappen.

Jommeke is ook Belgisch. Ik noem hem Zjommeke, maar blijkbaar klinkt dat prehistorisch.

Manneke pis, daar zijn we niet aan begonnen. Te moeilijk om te tekenen ja... dat zal dus voor iemand anders zijn. Maar die moet er wel bij natuurlijk.
Typisch Gents? Een gentse strop...en dan? mmmm
Belgische wafels, mossels, Tom Boonen, Justine Henin..
en dan was het alweer tijd.














Er is dus nog wel wat werk te toen. Verzamelen van ideeën, tekenen... er moeten er nog veel veel bijkomen. We hebben dus wel de hulp van de andere kinderen op de school nodig. Vinden zij nog iets? We gaan vragen of iedereen wil meehelpen.

Jozefien houdt de rondjes bij die worden ingeleverd. Bas vindt dat we een wedstrijd moeten organiseren.
Als we niet genoeg rondjes bijeen krijgen waaruit we dan de mooiste tekeningen, en de beste ideeën kunnen halen moeten we dat misschien wel overwegen. ..

Mieke

No comments: