Tuesday, March 27, 2007

Onze eerste hindernis is genomen.



Hoera! Ons taalprobleem is opgelost. Vandaag trokken we naar De Wingerd. De kinderen wilden het liefst met de bus. Maar ik had het even nagekeken: te voet zou het sneller gaan.

We hadden gehoopt dat we één of twee leerlingen van de zesde klas bereid zouden vinden om ons te helpen bij onze mails. Maar wat we te horen kregen was duizend maal beter!

Alle foto's zijn genomen door de kinderen.
Hun opdracht is nu te proberen op deze weblog in te loggen en bij de foto's iets te schrijven. Op die manier maken we een verslag dat ook de kinderen in Argentinië kunnen lezen.

We zijn een Freinetschool. In onze school vinden we het heel belangrijk dat kinderen kunnen communiceren met andere kinderen, met andere culturen. Ook het functioneel schrijven vinden we heel belangrijk.

Beste Amber, Rikke, Robbe, Ruth, Jonas, Wolf, Jozefien en Bas, hopelijk geraken jullie op de weblog en schrijven jullie een mooi verslag van ons bezoek aan De Wingerd. Over wat we onderweg hebben gezien en gedaan, maar vooral wat wij aan de mensen in de Wingerd hebben verteld en wat hun antwoord was.

Mieke

P.S. Een bericht voor de zesde klas van De Wingerd: onze foto's van jullie werkelijk fantastische lerares Anna is spijtig genoeg mislukt. Misschien slagen jullie er wel in nog een leuke foto van Anna op deze weblog te plaatsen?

No comments: