Friday, May 11, 2007

De stickermachine van Jonas



















Vanaf nu wordt het voor ons heel gemakkelijk. De opa van Jonas zorgde al voor voldoende Tamega-schijfjes die hij eigenhandig en stuk voor stuk uit hout zaagde. Dank u wel opa van Jonas!
Maar we kregen nog iets. Véronique, mama van Jonas leende ons een stickermachine. Op de foto zie je Jozefien die een sticker maakt.
Hoe gaan we nu te werk? De tekeningen die we al hadden hebben we gekopieerd zodat we twee identieke afbeeldingen hebben. Die knippen we netjes uit en we maken er een sticker van. Die sticker kleven we op de schijfjes. Dat lukt perfect.
Wat moeten we nu nog doen? We hebben nog niet voldoende afbeeldingen. Volgende week donderdag is er geen school. Mieke zorgt voor kleine ronde papiertjes met de juiste afmetingen: de afmetingen van één schijfje. Ieder krijgt er een heleboel. De kinderen kunnen nu zelf, thuis, aan vrienden, op school en aan iedereen vragen of ze daarop iets kunnen tekenen dat typisch Belgisch is. Wij kiezen er dan de mooiste uit.



Amber had alweer een aantal nieuwe ideeën. Ze heeft haar ideeën ook uitgeprint en meegebracht. Zij kwam ook met het idee dat we ons land België kunnen tekenen op een schijfje.


























De tekening van het pintje bier vonden we niet zo geslaagd. We willen wel kwaliteit afleveren natuurlijk. Daarom tekende Ruth het bier opnieuw.





Eerlijk is eerlijk: de kinderen die vorige week geen Tamega konden spelen, mochten nu wel het spel eens uitproberen.






Dus, dit staat er nu op onze planning: komende weken zorgen we ervoor dat de schijfjes klaar zijn. Alle tekeningen worden verzameld door JOZEFIEN. We hebben maar 5 weken meer om de Tamega af te werken. Want daarna begint in België de grote vakantie. Die duurt tot 1 september...
Bas had beloofd om eens na te denken over een Tamega-bord want de schijfjes die we van opa kregen passen nét niet. We maken een nieuwe ondergrond waar de schijfjes wel in passen en sturen het spel dat we maakten met bord en al op.

Mieke

No comments: